Новини ринків капіталу

Київ залучив понад 2 млрд. грн. інвестицій

Київська влада протягом останніх 1,5 років реалізувала інвестиційні проекти загальною вартістю понад 2 млрд. грн. - повідомив мер Києва Віталій Кличко. На його думку, ця цифра досить вагома, враховуючи поточну ситуацію.

Аналітик компанії Pro Capital Investment Вікторія Агапітова вказує на те, що у порівнянні з тими інвестиціями, які були залучені в 2013 році (318 млн. грн.), показники 2014-2015 дійсно значні. За змістом вони були спрямовані у комунікації, транспорт, будівництво соціальної інфраструктури та нерухомість міста.

За різними даними, в наступному році можна чекати укладення подібних угод, зокрема, у торговельній нерухомості та інфраструктурі. Також існує ймовірність збільшення частки проектів з приватно-державного партнерства. «Інвестори готові вкладати гроші в найрізноманітніші проекти - наприклад, будівництво багаторівневих паркінгів у Києві або приватних освітніх установ - однак, все ще наявні сильні побоювання щодо інвестиційної привабливості міста, яку, вочевидь, потрібно продовжувати вдосконалювати» - вважає Вікторія Агапітова.